• Gökhan Zorer 0530 529 08 18
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Yüzmenin Faydaları

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Yüzme, vücuttaki kötü enerjiyi atmayı sağlayan, kişiyi sakinleştiren bir etkiye sahiptir. Suyun arındırıcı etkisinin yanında bir de kişiye huzur verici tarafı bulunur. Bu nedenle yüzmenin faydaları arasında daha sakin, daha kendinden emin bireyler olmayı sağlamak yer almaktadır. Düzenli olarak yüzme kursuna katılan ya da yüzme faaliyetlerinde bulunan kişilerin daha az stresli oldukları gözlenmektedir.

Yüzme, vücuttaki kötü enerjiyi atmayı sağlayan, kişiyi sakinleştiren bir etkiye sahiptir. Suyun arındırıcı etkisinin yanında bir de kişiye huzur verici tarafı bulunur. Bu nedenle yüzmenin faydaları arasında daha sakin, daha kendinden emin bireyler olmayı sağlamak yer almaktadır. Düzenli olarak yüzme kursuna katılan ya da yüzme faaliyetlerinde bulunan kişilerin daha az stresli oldukları gözlenmektedir. Bunun yanında ise yüzme konusunda kendini geliştirerek tatillerde rahatlıkla yüzebildiğini görmek, kişileri mutlu etmektedir. Profesyonel bir kurs eğitimi alarak yüzmeyi öğrenmek, kişilere fobilerinden kurtulmayı da sağlamaktadır. Bunun yanında ise yüzmenin bebeklere, çocuklara ve yetişkinlere olmak üzere farklı etkileri bulunmaktadır. Bebekler için kas gelişiminin sağlıkla devam etmesini sağlamaktadır. Çocuklar için daha az stresli bir hayat ve sağlıklı yaşam sürmelerine yardım etmektedir. Suyun hem bebekler hem çocuklar hem de yetişkinler için kasların rahatlamasını ve gelişmesini sağlayıcı etkisi vardır. Bunun dışında her yaş grubu için farklı eğitim gruplarıyla ders alınabildiği bilinmektedir. Bu sayede herkes, çok küçük yaştayken yüzme öğrenme şansı yakalayabilmektedir.

Yüzmenin Ruh Sağlığına Faydaları

İnsanlar gün içinde birçok farklı stres faktörüne maruz kalmaktadır. Bu da kan basıncını arttıran ve sinirlerin bozulmasına neden olan bir etki yaratmaktadır. Ancak suyun tansiyon düşürmeye ve rahatlamaya yardımcı etkisi olduğu bilinmektedir. Yüzmenin faydaları arasında kişilerin fazla biriken enerjilerini atması da yer almaktadır. Bu özelliği ile yüzme, günümüzde yaz kış yapılan bir etkinlik olmaktadır. Haftanın en az bir iki günü yüzme etkinliğine katılan kişilerin kendilerini çok daha iyi hissettikleri bilinmektedir. Çünkü öfke doğru kişiye yöneltilemediğinde bu kişinin uzun süre üzerindeki olumsuz enerjiyi atmasını engellemektedir. Bu da kötü düşüncelere ve etrafındakilere kötü davranmaya yol açabilmektedir. Hem aşırı yorucu olmaması hem de herkesin kolaylıkla yapabilecek bir spor olan yüzme, sağlıklı düşünmeye de yardım etmektedir.

Kaslar İçin Yüzmenin Faydaları

Bütün kasları bir arada çalıştıran nadir sporlardan biri olan yüzme, kas gelişiminin sağlıklı olmasını sağlamaktadır. Yanlış hareketler yapılmadığı ve su içinde kaslar sıkılmadığı sürece kasların rahatladığı fark edilmektedir. Böylece yaşanacak olan kas spazmlarının önüne geçilmektedir. Gün içinde uzun süre masa başında oturmak bel ağrılarına sebep olabilmektedir. Yüzmenin faydaları arasında uzun süre bir pozisyonda durmadan kaynaklı kas spazmlarını hafifletmek yer alır. Ancak fıtık kaynaklı ağrılar söz konusuysa bunun için medikal müdahale yapılması gerektiği unutulmamalıdır. Sinir kaynaklı kasılmaları da engelleyerek aslında hem ruhsal hem bedensel rahatlama sağlamaktadır. Bu sayede ise kişinin sağlıklı düşünen ve çevresine karşı daha güler yüzlü olmasına yardım etmektedir. Ancak yüzme bilmeyen kişilerin kendi başına yüzmeyi denemeleri büyük tehlike oluşturacaktır. Bu nedenle yüzme öğrenmek için mutlaka bir kursa gidilmeli ve eğitmen gözetiminde yüzülmelidir.

Yüzmenin İnsan İlişkilerine Faydaları

Yüzme sporu ya da etkinliği kişiler için birçok konuda fayda sağlamaktadır. Ancak yüzmenin insan ilişkilerine faydaları, dolaylı olmaktadır. Yüzmenin faydaları arasında en önemlisi, kişinin dingin bir ruh haline ulaşmasını sağlamaktır. Kafanın berraklaşmasını ve sağlıklı düşünmeyi sağlaması nedeniyle çevredeki insanlarla daha etkili iletişim kurulabilmesi sağlanmaktadır. Bu da fazla ve olumsuz enerjiden kurtularak olumlu düşünme ile bağlantılı olmaktadır. Yüzme, artık birçok ilde ve ilçede bulunan havuzlar ve yüzme kursu merkezleri sayesinde daha rahat yapılmaktadır. Yazı beklemek zorunda olmamak da yüzmeyi seven kişiler için her mevsim sağlıklı olmaya yardım etmektedir. Tabi ki kış aylarında özellikle bebekler ve çocuklar için üşütmemeye dikkat etmek önem taşımaktadır. Dışarıda üşütmemek için doğru kıyafetler tercih edilmesi, faydalı bir yüzme etkinliği için vazgeçilmez kurallar arasındadır


©2011-2024 Tüm Hakkı Saklıdır. İstanbul ve Yıldızları Spor Kulübü